Ana içeriğe atla

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuru Sonuçları

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Erasmus+ Yükseköğretim Programı Öğrenci Öğrenim Hareketliliğinden yararlanmak üzere yapılan başvurular değerlendirilmiş ve seçim sürecinin ardından hibe almaya hak kazanan asil öğrenciler, yedek öğrenciler ve yerleştirildikleri anlaşmalı üniversiteler belirlenmiştir.

İçinde bulunulan COVID 19 salgını nedeniyle 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketlilikleri yalnızca Bahar Döneminde gerçekleştirilebilecektir. Bu kapsamda, ilgili dönemde dördüncü sınıfın ikinci döneminde olacak öğrenciler değerlendirmede kapsam dışında bırakılmıştır.

TED Üniversitesi Uluslararası Programlar Komisyonu tarafından alınan karar gereği Erasmus+ öğrenim hareketliliği başvurularında sınırlı kontenjanlar göz önünde bulundurularak değerlendirmede aşağıdaki uygulama esasları da dikkate alınmıştır.

  1. Aynı bölümde ara sınıflardan da programa başvuru yapılmış olması halinde, 1inci sınıfta okumakta iken programa başvuru yapan adayların toplam puanları diğer ara sınıf öğrencilere oranla daha yüksek olsa bile toplam bölüm kontenjanının %50’sini geçmeyecek şekilde yerleştirilmesi; ancak ara sınıflardan kontenjanı dolduracak yeterli başvuru olmaması halinde mevcut ara sınıfların yerleştirilmesi sonrasında kalan kontenjanlarda 1inci sınıf adaylar için bu kuralın uygulanmaması,
  2. Tek kontenjanı olan bölümlere yapılan başvurularda, toplam puanı daha yüksek 1inci sınıf aday öğrenciler bulunmasını rağmen önceliğin en yüksek puanlı ara sınıf öğrencilere verilmesi,

Öğrencilerin sıralama puanları, kümülatif not ortalamalarının %50’si ile İngilizce dil sınavı puanlarının %50’sinin toplamından oluşmaktadır. Bu kapsamda CGPA puanı YÖK’ün denklik sistemi temel alınarak 100’lük sistemdeki karşılığına dönüştürülmüştür. Başvuran adaylardan, CGPA’i 2.50’nin altında olan adaylar değerlendirmeye katılamamıştır.

Başvuru sonuçları ile ilgili olarak varsa imzalı itiraz dilekçelerinizi veya hareketliliğe katılmaktan vazgeçtiyseniz feragat bildirimlerinizi, 24-31 Ağustos 2020 tarihleri arasında Uluslararası Programlar Ofisine mail yoluyla yapmanız gerekmektedir. Bu tarihlerden sonra yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmayacak, feragatlerdeki gecikmede ise gelecek yıl yapılacak başvurularda değerlendirme puanından 10 puan eksiltme yapılacaktır! Feragat dilekçesinehttps://ipo.tedu.edu.tr/tr/ipo/gerekli-dokumanlar adresinden ulaşabilirsiniz.

Hareketliliğe katılmaya hak kazanan öğrenciler için 31 Ağustos 2020 tarihinden sonra çevrimiçi bilgilendirme ve uyum toplantıları organize edilecektir.

Asil ve yedek adayların yer aldığı listeye buradan ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize sunarız.

 

Tarih: