TEDÜ’den BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Gündemine Bağlılık Kararı

Tarih:  Date

TEDÜ’den BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Gündemine Bağlılık Kararı

TED Üniversitesi Senatosu 14 Ekim 2021 tarihinde 2030 Gündemini resmi olarak taahhüt ettiğini oybirliği ile kabul etti. TED  Üniversitesi eğitim, araştırma  ve  toplumsal katkı  hizmetlerini, Birleşmiş  Milletler tarafından 2015 yılında kabul edilen ve 2030 yılına kadar tüm dünyada açlık ve aşırı yoksulluğu yok etme, insanlar, bölgeler   ve   ülkeler  arasındaki eşitsizliği   azaltma,   iklim  değişikliğiyle   etkili   mücadele,   çevrenin korunması,  cinsiyetler arasıeşitlik,  ekonomik  büyüme,  kaliteli eğitim  ve  herkese ulaşılabilir  enerji sağlama gibi 17 genel konuyu içeren Birleşmiş Milletler (BM) 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Gündemine (UN 2030 Agenda for Sustainable Development) bağlı olarak sürdürmektedir.

2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Gündemine buradan ulaşabilirsiniz.