Ana içeriğe atla

Önemli YÖK Duyurusu Hk.

Sevgili öğrenciler,

2020 yılında online üniversite kaydı yaptıran uluslararası öğrencilerle ilgili olarak Türkiye'deki Yüksek Öğretim Kurulu'ndan (YÖK) gelen önemli bir duyuruyu sizlerle paylaşmak istiyoruz.

2020 yılında online kayıt yaptıran öğrencilerin lise bitirme belgelerini* (diploma) ve lise eğitiminin her yılını gösteren transkriptlerini * (her iki belgenin de ıslak imzalı ve apostilli olması gerekir) TED Üniversitesi'ne 14 Mayıs 2021’e kadar kendi ülkelerindeki Türk Büyükelçilikleri veya Konsolosluklarının diplomatik postası aracılığıyla göndermeleri beklenmektedir. Türkiye Büyükelçiliklerindeki Eğitim Ataşelikleri aracılığıyla kendi ülkelerinde denklik belgesi ** almış olan öğrencilerin bu denklik belgesini de da postaya eklemesi gerekmektedir. Türkiye Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları bu konularda Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından bilgilendirilmiştir. İstenen evrakları Türkiye'nin diplomatik temsilciliklerine teslim etmek yeterli olacaktır.

Belgelerini Türkiye Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları aracılığıyla gönderecek öğrencilerimiz, Türkiye Büyükelçilikleri / Konsolosluklarındaki randevuları öncesinde bize e-posta ile bilgi vermelidir.

Bu şart yerine getirilmediği takdirde Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) resmi kararına bağlı olarak Üniversite kayıtlarının iptal edileceğini üzülerek bildiririz.

Gönderi Bilgileri aşağıdaki gibi olmalıdır:
İsim: (Pasaportunuzda gösterildiği gibi)
Pasaport Numaranız: (Pasaport Numaranız)
Öğrenci Numarası: (TEDU Kimlik numaranız)
Kime: TED Üniversitesi
Adres: TED Üniversitesi (Öğrenci İşleri Müdürlüğü) Ziya Gökalp Caddesi No: 47 – 48, 06420, Kolej, Çankaya / ANKARA

*Bu belgeler İngilizce veya Türkçe değilse noter tasdikli tercümeleri de gönderilmelidir.

**Denklik Belgesi, lise eğitiminizin Türkiye Liselerinin eğitimine denk olduğunu belgelemektedir. Bu belge, üniversite kaydı için zorunludur ve Türkiye'de veya kendi ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliklerinin Eğitim Müşavirlikleri aracılığıyla alınabilir. Bu sertifikaya başvurabilmek için lise belgelerinin apostillenmiş olması gerekir.

Tarih: