Latin American Global Semester Sertifika Programı

Sevgili Öğrenciler,

Güney Amerika bölgesinin seçkin üniversitelerinden University of Panamericana (Meksika) ile ikili anlaşmamız sonucu Peru ve Uruguay’da yer alan iki Üniversite’de Latin American Global Semester sertifika programına ücretsiz online katılım imkanı oluşmuştur. Siz değerli öğrencilerimizin farklı deneyimler edinebileceği, pandemi sürecinde dahi uluslararası eğitim fırsatlarınından yararlanabileceği bu program University of Montevideo, University of Piura ve University of Panamericana işbirliğinde düzenlenmektedir. Programı dahilinde açılan dersleri ve başvuru koşullarını aşağıdaki bilgilendirme metninde ve sıkça sorulan sorular metninde bulabilirsiniz.

Program Koşulları;

• Dersleri almak için gereken asgari seviye: 2.sınıf
  • Dersler İngilizce ve İspanyolca işlenilmektedir. Sadece İngilizce olan dersler de alınabilir.
  • İngilizce dil gerekliliği: Minimum B2 (İngilizce Dil Okulu’ndan yim@tedu.edu.tr adresine dilekçe gönderilerek alınabilir ya da TOEFL kullanılabilir.)
  • İspanyolca dil gerekliliği: Minimum B2 (İspanyolca ders alacaklar için geçerlidir)
  • Programı tamamlamak için iki farklı üniversiteden toplamda minimum 12 AKTS kredi alınması gerekmektedir.
  • Bir öğrenci, derslerin başlamasından iki hafta önce bir dersten çekilirse, ders öğrencinin not belgesinde çekilmiş olarak görünecektir
  • Programa kayıt yaptıran öğrencilerden ders kredisi veya oryantasyon ücreti alınmayacaktır.

!! Başvurular için ipo@tedu.edu.tr adresiyle iletişime geçilmesi gerekmektedir. !!

Başvuru Tarihleri;

University of Montevideo - URUGUAY:     Başvuru dönemi 30 Ocak'a kadar açıktır.

University of Piura – PERÚ:                      Başvuru dönemi 20 Şubat'a kadar açıktır.

University of Panamericana - MEXICO:       Başvuru dönemi kapalı.

Açılacak Dersler;

COMERCIO EXTERIOR     6 AKTS

CREATIVIDAD Y PUBLICIDAD        6 AKTS

GESTIÓN DE EMPRESAS FAMILIARES       6 AKTS