Ana içeriğe atla

Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuruları

Üniversitemiz 2018-2019 Erasmus+ Bütçesi ile 3 Akademik Personel Ders Verme ve 3 İdari/Akademik Personel Eğitim Alma faaliyetinin yapılması planlanmaktadır.

Erasmus+ personel hareketliliği programı kapsamında, Üniversitemiz akademik personeli Erasmus+ anlaşmamız bulunan üniversitelerde ders vermekte; akademik/idari personeli ise program ülkelerinde bulunan kurumlarda/üniversitelerde (Erasmus+ anlaşmamızın bulunması zorunlu değildir) eğitim almaktadır (işbaşı eğitimleri, gözlem, organize personel hareketliliği haftaları gibi).

Eğitim alma faaliyeti kapsamında izleyen linkte yer alan programlara katılmak mümkündür: http://staffmobility.eu/staff-week-search Burada yer alan etkinliklerin bir kısmının katılım ücreti bulunmamaktadır. Katılım ücreti bulunan etkinlikler hakkında başvuru öncesinde Uluslararası Programlar Ofisi ile görüşülmesi önerilmektedir.

Konferans katılımları faaliyet kapsamında desteklenmemektedir!

Faaliyet gruplarından birinde yeterli başvuru sayısının bulunmaması halinde kontenjan diğer faaliyet grubuna aktarılabilecektir.

Personel ders verme ve eğitim alma hareketlilikleri için faaliyet süresi, seyahat hariç en az ardışık 2 iş günü ve en fazla 5 iş günü olarak belirlenmiştir. Faaliyet süresi 5 iş günü + 2 seyahat günü olacak şekilde toplamda 7 gündür. Faaliyete katılım sağlayan personele gideceği ülkeye göre günlük belli bir oranda hibe ödemesi ve gideceği ülke/şehrin uzaklığına göre seyahat masrafı ödemesi yapılır. Ödeme bilgilerine buradan ulaşılabilir. Katılım sertifikalarında yararlanıcının 2 günden az süre ile faaliyet gerçekleştirdiğinin görüldüğü durumlarda, faaliyet geçersiz kabul edilir ve yararlanıcıya herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz.

Personel ders verme hareketliliğinden yararlanmak isteyen akademik personelimiz, anlaşmalı olduğumuz üniversitelerin listesine buradan ulaşabilecektir.

Başvuru tarihleri:25 Aralık 2019 - 10 Ocak 2020

Faaliyet Tarihleri: Faaliyet 31 Mayıs 2020 tarihine kadar tamamlanmış olmalıdır.

Başvuru koşulları:                                

  1. Adayların, başvuru sırasında TEDÜ tam/yarı zamanlı personeli olması ve fiilen görev yapıyor olması gerekmektedir.
  2. Hizmet alımı yolu ile yükseköğretim kurumunda istihdam edilen personel ile yükseköğretim kurumu arasında sözleşme olmadığından, bu kişiler personel hareketliliğinden faydalanamaz.
    1. Akademik personel tarafından ders verme faaliyeti için gidilecek kurumla TEDÜ arasında, başvuru tarihi öncesinde imzalanmış Erasmus+ anlaşması bulunması gerekmektedir.
    2. Akademik personel ders verme faaliyeti için tercih edilen üniversite ile, akademik/idari personel eğitim alma hareketliliği için ise gidilecek kurumla son başvuru tarihinden önce iletişim kurulmuş ön kabul alınmış olması beklenmektedir. Elektronik posta ile alınan kabuller de başvuru sırasında geçerli kabul edilecektir.
    3. Ön kabulün rektörlük/dekanlık düzeyinde olması şartı aranmamaktadır, faaliyetin gerçekleşeceği birimden onay alınması yeterlidir.
    4. Eğitim alma faaliyeti kapsamında yapılacak başvurularda idari personel başvuruları önceliklendirilecektir.
    5. Daha önce personel hareketliliğine dâhil olmayan bölüm ya da birimlere öncelik verilecektir.

 

Başvuru belgeleri:

  1. Ön kabul mektubu/mesajı
  2. Başvuru formu (“Erasmus+ Gerekli Dökümanlar” başlığında bulunabilir)
  3. Varsa yabancı dil seviyesine ilişkin belge (YDS, TOEFL, IELTS, kurs katılım belgesi vb.) (yalnızca idari personel için)
  4. Varsa lisansüstü dereceyi gösterir belge (yüksek lisans/doktora diploması) (yalnızca idari personel için)

 

Başvuru belgelerinin 10 Ocak 2020 tarihine kadar erasmus@tedu.edu.tr adresine gönderilmesi veya Uluslararası Programlar Ofisi’ne elden teslim edilmesi gerekmektedir.

Değerlendirme kriterlerine buradan ulaşılabilir.

Tarih: