Ana içeriğe atla

Erasmus+ İngilizce Dil Sınavı

Sevgili öğrenciler,

2022 – 2023 Akademik Yılı Erasmus+ Hareketliliklerine başvuru gerçekleştirmeyi düşünen tüm adaylarımız için yapılacak olan Erasmus+ İngilizce Sınavı 25 Şubat 2022 Cuma 18:30 – 20:30 saatleri arasında İngilizce Dil Okulu tarafından gerçekleştirilecektir. Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliklerinden yararlanabilmek için Erasmus+ İngilizce Sınavı'na katılım zorunludur. Sınav sonucu yalnızca içinde bulunulan başvuru döneminde geçerli olmakta olup, söz konusu Erasmus+ İngilizce Sınavı her yıl tekrarlanmaktadır.

Sınava katılacak adayların 14 Şubat Pazartesi 09:00 ve 18 Şubat Cuma 18:00 arasında aktif olacak Başvuru Formunu doldurmaları gerekmektedir. Genel Not ortalaması lisans için 2.50 ve yüksek lisans için 2.75 altında olan öğrenciler ile hazırlık sınıfı öğrencilerinin Erasmus+ programına katılımı mümkün değildir. Bu nedenle bu öğrenciler İngilizce sınavına da katılamayacaktır.

Sınavın yüzyüze gerçekleştirilmesi planlanmakta olup pandemi şartlarının gidişatına göre online gerçekleştirilme ihtimali bulunmaktadır. Bu durumda tüm öğrencilerimiz mail ve web duyuruları aracılığıyla bilgilendirilecektir. Sınav yerleri başvurular alındıktan sonra duyurulacaktır. Sınav içeriğiyle ilgili konular için lütfen İngilizce Dil Okulu'na danışınız.

Yeni dönem Erasmus+ kontenjanları ve önemli tarihler için ilan hazırlığı devam etmektedir. Çalışmalar tamamladığında ilgili ilan metinleri web sitemizde duyurulacaktır. Önemli Tarihlere belirli aralıklarla göz atmanızı öneriyoruz.

Erasmus+ Programına başvuruda bulunmayı düşünen tüm adaylarımızın öncelikle Bölüm Koordinatörlerine danışmaları gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Başarılar dileriz,

Uluslararası Programlar Ofisi

Tarih: