2021-2022 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Erasmus+ Yükseköğretim Programı Öğrenci Öğrenim Hareketliliği, TED Üniversitesine tahsis edilen 2020-2021 Erasmus+ Yükseköğretim Programı KA-103 bütçesi kullanılarak gerçekleştirilecektir.  Başvuruya ilişkin detaylar aşağıda sunulmuştur.

Önemli Not

1.Aşağıdaki koşullardan birini taşıyan öğrenciler başvuruda bulunamayacaktır!

• 26 Şubat 2021 tarihinde düzenlenen Erasmus+ İngilizce Dil Sınavı’na katılmayan öğrenciler
  • Başvuru döneminde 1inci sınıf 1inci döneminde olan irregular öğrenciler
  • İngilizce Dil Okulu, hazırlık sınıfında olan öğrenciler
  • Kümülatif not ortalaması Lisans programları için 2.50, Lisansüstü programlar için 2.75’den düşük olan öğrenciler
  • Lisansüstü programlarda ders dönemini tamamlamış, tez dönemine geçecek olan öğrenciler
  • Başvuru döneminde 3üncü sınıfta olup 4üncü sınıf 2inci dönemi için, dolayısıyla mezun olacakları dönem için hareketliliğe başvurmak isteyen öğrenciler (Bu öğrenciler ancak 4üncü sınıf 1inci dönem için hareketliliğe başvurabilecektir.)

2.Hareketliliğe katılacak öğrencilerin aşağıdaki koşulları sağlıyor olması gerekmektedir!

• Hareketliliğin yapılacağı dönemde TEDU ders yükünün en az 30 ECTS olması
  • Hareketliliğin yapılacağı Üniversitede 30 ECTS’lik ders alınabilecek olması
  • Hareketlilikte alınacak 30 ECTS’lik dersin TEDU’deki ilgili Bölüm ve Fakülte tarafından tanınabilecek durumda olması.

Başvuru Dönemi

Başvuru dönemi 21 Nisan- 11 Mayıs 2021'dır. 11 Mayıs 2021 saat 18.00'den sonra yapılacak başvuru talepleri kabul edilmeyecektir.

Başvuru Öncesi İzlenmesi Gereken Kurallar

Başvuruların gerçekleştirilmesi öncesinde, öğrencilerin Erasmus+ Bölüm Koordinatörleri ile iletişime geçerek hareketliliği gerçekleştirmeyi planladıkları Üniversiteler için Koordinatör onayı alması gerekmektedir.

Bu işlemi gerçekleştirmeyen öğrencilerin seçim sonrasında ilgili Erasmus+ Bölüm Koordinatörlerinin gidilecek kuruma onay vermemesi halinde, kurum değişikliği yapabilmesi ancak tüm diğer seçilen adaylar kurumlarına gidiş teyitlerini verdikten sonra, değiştirilmek istenen yeni kurumda yeterli kontenjan kalması durumunda mümkün olacaktır. Aksi takdirde hareketliliğin iptali söz konusu olabilecektir.

Erasmus+ Bölüm Koordinatörleri listesine erişmek için buraya tıklayınız.

Başvuru Yöntemi

Başvurular, bu yıl ilk kez http://erasmus.tedu.edu.tr/ başvuru programı aracılığıyla yapılacaktır. Başvurunuzu yapmadan önce, programın kullanım kılavuzunu dikkatlice incelemeniz gerekmektedir. Kılavuza erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Değerlendirme ve Seçim Kriterleri

Ölçüt

Ağırlıklı Puan

Akademik başarı düzeyi (CGPA)

%50 (100 puan üzerinden)

Dil seviyesi (Erasmus+ İngilizce Dil Sınavı Sonucu)

%50 (100 puan üzerinden)

Şehit ve gazi çocuklarına *

+15 puan

Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla) *

+10 puan

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere *

+10 puan

Hareketlilikten daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz)

-10 puan

Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma

-10 puan

İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma (öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne azaltma uygulanır)

-10 puan

Bir önceki yıl hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama

-10 puan

Bir önceki yıl hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama

-5 puan

*İlgili durumları gösteren belgelerin başvuru dönemi sona ermeden Uluslararası Programlar Ofisine iletilmesi gerekmektedir.

İletişim

Başvuru süreci ile ilgili sorular için erasmus@tedu.edu.tr adresi ya da 0312 585 0 131 nolu telefon hattı üzerinden Uluslararası Programlar Ofisi ile iletişime geçilebilecektir.