Ana içeriğe atla

2020-2021 Erasmus+ Staj Hareketliliği Başvuruları

TED Üniversitesi Erasmus+ 2019-2020 ve 2020-2021 bütçeleri ile yaz döneminde Erasmus + Staj Hareketliliği yapılacaktır.

Başvuru dönemi 5 - 25 Nisan 2021'dir. 25 Nisan 2021 saat 18.00'den sonra yapılacak başvuru talepleri kabul edilmeyecektir.

Önemli not:

  • 26 Şubat 2021 tarihinde düzenlenen Erasmus+ İngilizce Dil Sınavı’na katılmayan öğrenciler başvuramaz.
  • 1.sınıf irregular öğrenciler başvuramaz.
  • İngilizce Dil Okulu (Hazırlık) sınıfında olan öğrenciler başvuramaz.
  • Genel Not Ortalaması Lisans programları için 2.50, Yüksek Lisans programları için 2.75’dan düşük olan öğrenciler başvuramaz.

Başvurular, bu yıl ilk kez http://erasmus.tedu.edu.tr/ başvuru programı aracılığıyla yapılacaktır. Kullanım kılavuzuna erişmek için buraya tıklayabilirsiniz. Kullanım kılavuzundaki adımları takip ederek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Başvuru için gerekli olan tek belge, staj yapılacak şirket ya da kurumdan alınacak  (hafta sonları dahil minimum 60 günlük hareketlilik için) "Kabul / Davet Mektubu" dur

Değerlendirmede, öğrencilerin genel not ortalamaları ile Erasmus+ İngilizce Dil Sınavı’ndan aldıkları puanlar dikkate alınacaktır. Her iki puan toplam değerlendirme puanına %50 oranında etki edecektir. 26 Şubat 2021 tarihinde düzenlenen Erasmus+ İngilizce Sınavı’nın sonuçlarına buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

Değerlendirme sonucunda Erasmus+ öğrenci staj hareketliliği için asil liste ve yedek liste belirlenir. Belirlenen listelerde bir hata olduğunu düşünen öğrencilerin, web sayfasında duyurulan tarih aralıklarında listelere itiraz etme hakkı bulunmaktadır. Ayrıca seçildiği halde staj hareketliliğine katılmaktan vazgeçen öğrencilerin yine aynı sayfada duyurulan tarih aralığında feragat dilekçelerini Uluslararası Programlar Ofisine sunmaları gerekir. Staj hareketliliği yol haritasında sürecin nasıl işlediğine dair ayrıntılı bilgi yer almaktadır. Yol haritasına buradan ulaşılabilir.

 

2019-2020 ve 2020-2021 Erasmus+ Proje Bütçeleri Arasında Eşit Olarak Ayrılan Kontenjanlar

Fakülteler / Programlar

Kontenjan

Eğitim Fakültesi

4

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

4

Mühendislik Fakültesi

4

Mimarlık Fakültesi

4

Fen-Edebiyat Fakültesi

4

Yüksek Lisans Programları

Kontenjan (Toplam)

Bütün Yüksek Lisans Programları

4

TOPLAM

24

 

 

Tarih: