Ana içeriğe atla

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı Burs Programı

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu'nun düzenlediği Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı (FLTA) Burs Programı, kariyerlerinin başındaki İngilizce öğretmenlerinin, İngilizce Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencilerinin ve İngiliz Dili Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dilbilimi, İnngilizce Mütercim-Tercümanlık bölümleri son sınıf öğrencileri olup en geç Haziran 2018'de mezun olacak öğrencilerin veya daha önceki yıllarda bu bölümlerden mezun olan kişilerin başvuru yapabildiği bir burs programıdır. yukarıda belirtilen bölümlerden İngilizce Öğretmenliği Bölümü dışındaki diğer tüm bölümlerin öğrenci ve mezunlarının Pedagojik Formasyon Sertifikasına sahip olmaları gerekmektedir.

Bu burs kapsamında seçilecek kişiler, ABD'de bulunan üniversitelerde Türkçe dersi verirken aynı zamanda bulundukları üniversitede her dönem en az iki ders de alabileceklerdir. 

2018-2019akademik yılına yönelik yapılacak FLTA Programı başvuruları için son başvuru tarihi 8 Eylül 2017'dir. Bu burs programına başvurmayı düşünen kişiler başvuru formu ve ayrıntılı bilgiye www.fulbright.org.tr adresinden ulaşabilirler.

Tarih:  -