Ana içeriğe atla

TED Üniversitesi “Uluslarararası Kredi Hareketliliği Toplantısı”na Ev Sahipliği Yaptı

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen “KA107: Uluslararası Kredi Hareketliliği Toplantısı”, Avrupa Komisyonu, Türkiye Ulusal Ajansı ve Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerin Erasmus ofislerinden temsilcilerin katılımıyla 16 Aralık 2015 tarihinde TED Üniversitesi Ahmet Ersan Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

 

Toplantı, TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tarımcılar’ın ve Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Sayın Mesut Kamiloğlu’nun açılış konuşmalarıyla başladı. Prof. Dr. Murat Tarımcılar konuşmasında son dönemde yaşanan mülteci krizinin yükseköğretim kurumlarına yüklediği sorumluluktan, uluslararasılaşmanın günümüzde üniversiteler için öneminden söz etti ve TED Üniversitesi’nin uluslararasılaşmayı eğitim kalitesinin bir parçası olarak ele aldığını vurguladı. Prof. Dr. Tarımcılar, ayrıca, Avrupa Komisyonu’nun Erasmus+ Yükseköğretim Programı kapsamında 2015 yılında başlayan ve Avrupa kıtasına ek olarak dünyanın her yerindeki üniversitelerle öğrenci ve personel değişimi olanağı sağlayan Uluslararası Kredi Hareketliliği’nin Türk üniversitelerinin uluslararasılaşmasına yapacağı katkının altını çizdi.

 

Sayın Mesut Kamiloğlu sözlerine uluslararasılaşmanın yükseköğretimde temel bir eğilim olduğunu belirterek başladı.  Erasmus+ Yükseköğretim Programı’nın 33 program ülkesinden 100’den fazla ortak ülkeye açılmasını sağlayan Uluslararası Kredi Hareketliliği’nin amaçlarına değinen Sayın Kamiloğlu, programdaki bu yeniliğin yükseköğretimde güçlü bir uluslararası boyut kazanmak ve dünya çapında rekabet edebilen Avrupa üniversiteleri yaratmak için önem taşıdığını söyledi.

 

Toplantı, Avrupa Komisyonu’ndan Sayın Hugo Sharp’ın, Türkiye Ulusal Ajansı’ndan Sayın Selen Tokgöz ve Sayın Gözte Öztürk’ün KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği ile ilgili sunumuyla devam etti. Son oturumda Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Uluslararası İşbirliği Ofisi’nden Sayın İbrahim Yorgun, ODTÜ’nün Uluslararası Kredi Hareketliliği konusundaki başarısına ilişkin ipuçlarını paylaştı.