Ana içeriğe atla

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Erasmus+ Yükseköğretim Programı öğrenci öğrenim hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğrenciler için başvuru dönemi 23 Şubat-20 Mart 2018’dir. 20 Mart 2018, saat 17.00 sonrasında yapılacak başvuru talepleri kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Hazırlık ve irregular 1. sınıf öğrencilerinin hareketlilikten yararlanmak için başvuruda bulunması ve 4. sınıfın 2. döneminde hareketlilikten yararlananılabilmesi mümkün değildir.

Başvurular, bu tarihler arasında Uluslararası Programlar Ofisine şahsen yapılacaktır.

Başvuru için gerekli belgeler aşağıda sıralanmıştır:

  • Başvuru Formu
  • Güncel tarihli transkript (Öğrenci İşleri’nden alınacaktır)

 

Değerlendirmede, öğrencilerin kümülatif not ortalamaları ile ELS tarafından yapılan Erasmus+ İngilizce dil sınavından aldıkları puanlar, toplam puanlarını eşit ölçüde etkileyecektir. Seçimler, Uluslararası Programlar Komisyonu tarafından yıllık olarak belirlenen bölüm kontenjanlarıyla uyumlu olarak yapılacaktır. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı için belirlenen bölüm kontenjanlarına buradan ulaşılabilir.

Puan sıralaması sonrasında yerleştirmeler, yüksek puan alan öğrencilerin yerleşmek istedikleri kurum tercih sıralamaları gözetilerek yapılır. Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği için asil listesi ve yedek listesi belirlenir. Belirlenen listelerde bir hata olduğunu düşünürseniz, web sayfasında duyurulan tarih aralıklarında listelere itiraz edebilirsiniz. Üniversitemize tahsis edilen hibe miktarı henüz belli olmadığı için seçilen öğrenciler aday kategorisindedir. Seçim sonuçları, ancak Merkez hibe dağıtım sonuçlarını ilan ettikten sonra kesinlik kazanır. Başvuran öğrenciler için sürecin nasıl işlediğine dair ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir.

Hareketlilikten yararlanmayı planlayan öğrencilerin; ders denklikleri, okul seçimleri ve hangi dönem gitmelerinin kendileri açısından daha avantajlı olacağı gibi konularda, öğrencisi oldukları bölümlerin Erasmus+ Koordinatörüne danışmaları önerilmektedir.

Web sayfamızda bulunan “ERASMUS+” başlığı altında gerekli belgelere, sürece dair bilgilere ve tercih edilebilecek olan anlaşmalı üniversitelere ulaşılabilir.

Tarih: