Ana içeriğe atla

Erasmus+ 2017-2018 Staj Hareketliliği Başvuruları

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı yaz döneminde Erasmus+ Yükseköğretim Programı öğrenci staj hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğrenciler için başvuru dönemi 19 Mart-06 Nisan 2018’dir. 06 Nisan 2018, saat 17.00 sonrasında yapılacak başvuru talepleri kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Hazırlık ve irregular 1. sınıf öğrencilerinin hareketlilikten yararlanmak için başvuruda bulunması mümkün değildir. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar dönemi sonunda mezun olacak öğrenciler de staj başvurusu yapabilecektir.

Başvurular, verili tarihler arasında Uluslararası Programlar Ofisine şahsen yapılacaktır.

Başvuru için gerekli belgeler aşağıda sıralanmıştır:

  • Başvuru Formu
  • Güncel tarihli transkript (Öğrenci İşleri’nden alınacaktır)
  • Kabul/Davet mektubu (staj yapılacak kurumdan alınmış 60 gün süreyle staj yapılacağını gösterir bir belge olmalıdır.)

 

Değerlendirmede, öğrencilerin kümülatif not ortalamaları ile ELS tarafından yapılan Erasmus+ İngilizce dil sınavından aldıkları puanlar dikkate alınacaktır. Her iki puan toplam değerlendirme puanına %50 oranında etki edecektir. Seçimler, Uluslararası Programlar Komisyonu tarafından yıllık olarak belirlenen bölüm kontenjanlarıyla uyumlu olarak yapılacaktır.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı için belirlenen bölüm kontenjanlarına buradan ulaşılabilir.

Değerlendirme sonucunda Erasmus+ öğrenci staj hareketliliği için asil liste ve yedek liste belirlenir. Belirlenen listelerde bir hata olduğunu düşünen öğrencilerin, web sayfasında duyurulan tarih aralıklarında listelere itiraz etme hakkı bulunmaktadır. Ayrıca seçildiği halde staj hareketliliğine katılmaktan vazgeçen öğrencilerin yine aynı sayfada duyurulan tarih aralığında feragat dilekçelerini Uluslararası Programlar Ofisine sunmaları gerekir. Staj hareketliliği yol haritasında sürecin nasıl işlediğine dair ayrıntılı bilgi yer almaktadır. Yol harıtasına buradan ulaşılabilir.

Uluslararası Programlar Ofisi web sayfasında bulunan “ERASMUS+” başlığı altında gerekli belgelere ve sürece dair diğer bilgilere ulaşılabilir.

Tarih: